Most ettem életemben először zabkását. Most is csak azért, mert belekezdtünk egy diétába. Az úgynevezett GI diétába, ami a glikémiás indexet veszi figyelembe a menü összeállításánál. Ez nem csak egy egyszerű diéta, ez életmódváltással is jár. Hiszen megtanít, hogy mit mikor és mennyit együnk. Az első napon túl vagyunk, s túléltük. Ráadásul nem is éheztünk, hiszen naponta ötször étkeztünk. A vacsorával kapcsolatban voltak fenntartásaim. Wokban sült zöldségeket kellett elkészíteni. A sült zöldségek sosem tartoztak a kedvenceim közé, de ebbe szójaszószt és kechup-ot kellett adni ízesítésként. És így már finom volt. Meg is lepődtem, hogy ízlett. :o)
A mai reggeli pedig zabkása volt. Elképzelésem sem volt, hogy milyen lehet. Hát, a tejbe grízhez lehet hasonlítani. És ez is ízlett. Finom volt. Háromféleképpen lehet elkészíteni: vízben, tejben, vagy fele-fele arányban vízben és tejben főzve. Mi tejben főztük. Finom lett!
A könyvben finom receptek vannak, így szerintem könnyű lesz végigcsinálni a diétát. Bár, a jövő héten megyünk párom szüleihez, így lehet, hogy nem tudjuk a diétát folytatni (mármint, nem tudjuk azokat a recepteket elkészíteni), de oda tudunk figyelni, hogy mit és mennyit eszünk. Szerencsére párom anyukája, nyitott az ilyenekre, s nem az a reakciója a diéta hallatán, hogy ez felesleges.
Természetesen nem várunk gyors fogyást, hiszen nem az a célunk, hogy gyorsan leadjuk néhány kilót, hanem, hogy az étkezési szokásainkat pozitív irányba változtassuk, s a későbbiekben fenn tudjuk tartani az elért célunkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése